Administratief / financieel medewerker

Hardinxveld-Giessendam

“Ben jij van het overzicht en kun je ons administratieve/financiële team naar een (nog) hoger plan tillen?

Optima Uitzendburo is een gespecialiseerd uitzendbureau in de sectoren bouw en techniek. Op ons kantoor in Hardinxveld werken we met 12 personen dagelijks met veel plezier, hard om het succes voort te zetten.  Wij bemiddelen voornamelijk buitenlandse uitzendkrachten. Naast de bemiddeling naar werk regelen wij ook de huisvesting en vervoer voor onze uitzendkrachten. Er is veel vraag in de huidige markt en onze commerciële teams en de afdeling facilitair draaien op volle toeren. Door de groei die we doormaken is het nu de hoogste tijd slagvaardig te zijn op onze administratieve / financiële afdeling.

Op de afdeling administratie / financieel (3fte) wordt alle administratie gevoerd voor de uitzendingen. Hierbij valt te denken aan het invoeren van alle gegevens van de uitzendkrachten, de klanten, de tarieven, contracten, en het contact met onze medewerkers over deze zaken.

Verder is de afdeling verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie. Voorkomende werkzaamheden hier zijn de verwerking van de uren, betaling van de uren en het inboeken en versturen van facturen. 

Vanzelfsprekend is de controle en opvolging van bovenstaande taken minstens zo belangrijk als het correct verwerken ervan.

Wij zoeken iemand die kennis en ervaring heeft met het voeren van de loonadministratie en financiële administratie, maar ook overzicht kan bewaren. De ideale kandidaat weet precies wat er speelt, anticipeert hierop en is het eerste aanspreekpunt voor de office manager inzake deze afdeling.

Jij bent iemand die precies werkt en gelukkig wordt van het volgen van processen en procedures. Natuurlijk beschik je over onderstaande competenties:

Accuraat
Overzicht
Communicatief vaardig in woord en geschrift
Controle
Efficiënt
Kritisch

Optima biedt een prettige werksfeer , met de leukste collega’s van Hardinxveld-Giessendam en omstreken. Elke vrijdagmiddag is er een informele borrel in ons inpandige café. Het mag voor zich spreken dat het salaris marktconform is en afhankelijk van kennis en ervaring.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met kennis van de uitzendbranche en ervaring met UB plus. Echter vinden wij een gezonde dosis enthousiasme en administratieve vaardigheid het allerbelangrijkste.

Om deze functie goed uit te voeren zoeken wij iemand die tenminste 32 uur per week beschikbaar is. Fulltime behoort zeker tot de mogelijkheden.

Als jij enthousiast bent dan vernemen we dit graag middels een motivatie en CV.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Gerben van Helden via nummer 06-12127426 of per mail gerben.van.helden@optimauitzendburo.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer voor deze functie

Wil je meer informatie bel dan met Gerben van Helden (Office manager) 06- 12127426 

Verstuur sollicitatie

Privacy statement

 

Bij ons sta
jij centraal!

Copyright© Optima Uitzendburo  |  Ontwerp & realisatie: MM